Menu Zamknij

Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą

Grillowana pierś kurczaka z mozzarellą – mniam! 😉

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 150 g mozzarelli
  • 1 pomidor
  • sól
  • pieprz czarny
  • oliwa
 


Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka rozklepać na filety o grubości ok. 2cm, doprawić solą, pieprzem (ja użyłam ziołowego); usmażyć na patelni do grillowania.
  2. Mozzarellę i pomidory pokroić w półplasterki.
  3. Usmażoną pierś ostudzić, zrobić ukośne nacięcia tak, aby w każde zmieściły się na przemian: mozzarella i pomidor.
  4. Całość umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku przez ok. 10 minut w temp. 180C aż ser się rozpuści.
Taka pierś idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków oraz szpinaku z serem, czy wiosenną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *