Postanowiłam trochę zmodyfikować mój dotychczasowy przepis na kurczaka w płatkach kukurydzianych… i poza nimi dodałam również płatki miodowe ‚Kangus” – a poniżej efekt końcowy 😉
- 2 piersi z kurczaka
- przyprawy do kurczaka wedle uznania
- płatki kukurydziane
- płatki miodowe „Kangus”
- miód
- ketchup
- czosnek suszony lub wyciśnięty przez praskę
- oliwa
- olej
Sposób przygotowania:
- Przyprawy zmieszać z olejem, wysmarować piersi, wstawić na 1h do lodówki.
- Miód wymieszać z ketchupem, dodać czosnek – wymieszać.
- Po tym czasie piersi posmarować sosem miodowym, podsmażyć lekko na patelni.
- Płatki rozdrobnić.
- Piersi zanurzyć ponownie w sosie miodowym, obtoczyć w płatkach. Wstawić do piekarnika na 180C na 20-30 minut.
- Na koniec można polewać sosem miodowo-ketchup’owym. Podawać z ulubioną sałatką! Na zdjęciu sałatka: LINK