Menu Zamknij

Pop cakes – reniferki

Moje pierwsze zmagania z pop cakes skończyły się, jak się skończyły :-p Wyglądem ciasteczkowe lizaki nie powalają na kolana, bo bardziej niż na wizualnych pięknościach skupiłam się na tym, by babkowe kulki nie spadały z patyczków do szaszłyków… Może w przyszłości będzie lepiej, jak zaopatrzę się w specjalne patyki do pop cakes 😉

Składniki na około 20 sztuk:
  • mleczna czekolada, około 200 g
  • czerwone groszki m&m’s
  • precelki
  • cukrowe kuleczki na oczka
  • odrobina gorzkiej czekolady do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Cake pops po uformowaniu, schłodzeniu i nabiciu na patyczki od lizaków obtaczamy w mlecznej czekoladzie.
  2. Od razu, delikatnie, mocujemy poroże i noski.
  3. Po zastygnięciu mlecznej czekolady za pomocą mlecznej czekolady przyklejamy oczka a gorzką czekoladą malujemy uśmiechy.
     
     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *