Menu Zamknij

Ryba w sosie 艣mietanowo-koperkowym

Rybka dobra na wszystko! 馃槈

Sk艂adniki:

  • 2 filety z ryby (proponuj臋 po prostu jak膮艣 ulubion膮)
  • cytryna
  • 300g 艣mietany do zup i sos贸w
  • p臋czek 艣wie偶ego koperku
  • pieprz
  • s贸l
  • olej

Spos贸b przygotowania:

1. Filety kroimy wed艂ug uznania – ja dziel臋 du偶y filet na 4. Ka偶dy kawa艂ek skrapiamy cytryn膮, posypujemy sol膮 i pieprzem, i odk艂adamy na jakie艣 15 minut.
2. Na patelni rozgrzewamy olej. Nast臋pnie sma偶ymy filety po oko艂o 4 minuty z obydwu stron.
3. W jakim艣 garnku grzejemy 艣mietan臋, do kt贸rej dodajemy poszatkowany wcze艣niej koper. Oczywi艣cie doprawiamy sol膮 i pieprzem do smaku.
4. Zalewamy ryb臋 tak przygotowanym sosem i dusimy wszystko przez kolejne 10 minut na niewielkim ogniu.
5. Ryba na talerz (ja podaj臋 z pure ziemniaczanym), za widelec i jemy.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *