Menu Zamknij

Ciasto naleśnikowe wg przepisu Magdy Gessler

Ciasto przygotowujemy najlepiej dzień wcześniej.

Składniki:

  • 100g mąki pszennej
  • 10g cukru pudru
  • szczypta soli morskiej
  • 1 jajko
  • 250ml mleka
  • 25g stopionego, niesolonego masła
  • 1 i 1/2 łyżeczki oleju roślinnego
  • skórka starta z cytryny

Przygotowanie:
Mąkę wymieszać z cukrem i solą. W osobnej miseczce wymieszać mleko z jajkiem, stopionym masłem i olejem i tą mieszankę dolewamy do przygotowanej mąki z cukrem. Dokładnie mieszamy. Jeszcze trzeba dodać startą skórkę z dwóch cytryn.
Spróbujcie, naprawdę smaczne!

1 Komentarz

  1. minawetp

    no ciekawa byłam jaki to przepis, ale zadziwiona jestem że Magda Gessler dodaje oleju… ja jednak wolę smalec! 😉 i odsyłam do mojego badania nad naleśnikami 🙂 Pozdrawiam Olciu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *