Menu Zamknij

Kolorowe wafelki z pianką

Małe co nieco.

Składniki:

  • 3 galaretki: pomarańczowa, wiśniowa, agrestowa (lub kiwi)
  • 660 ml śmietany kremówki
  • gotowe płaty wafli tortowych
  • cukier waniliowy
 

Sposób przygotowania:

  1. Galaretki rozpuścić w ciepłej wodzie (odrobina mniej wody niż podana na opakowaniu). Zostawić do ostygnięcia.
  2. Galaretkę pomarańczową połączyć z połową śmietany kremówki (330ml) dodać cukier waniliowy, zmiksować , odstawić do lodówki. Tak samo uczynić z galaretką agrestową.
  3. Galaretkę wiśniową również wstawić do lodówki.
  4. Następnie na blaszce wyłożyć płat wafla, wylać na to lekko stężałą piankę agrestową , wstawić do lodówki. Później zalać to półpłynną galaretką wiśniową, a na koniec pianką
    pomarańczową. nakryć kolejnym płatem wafla. Wstawić do lodówki, aż dokładnie masa stężeje.
  5. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *