Małe co nieco.
- 3 galaretki: pomarańczowa, wiśniowa, agrestowa (lub kiwi)
- 660 ml śmietany kremówki
- gotowe płaty wafli tortowych
- cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
- Galaretki rozpuścić w ciepłej wodzie (odrobina mniej wody niż podana na opakowaniu). Zostawić do ostygnięcia.
- Galaretkę pomarańczową połączyć z połową śmietany kremówki (330ml) dodać cukier waniliowy, zmiksować , odstawić do lodówki. Tak samo uczynić z galaretką agrestową.
- Galaretkę wiśniową również wstawić do lodówki.
- Następnie na blaszce wyłożyć płat wafla, wylać na to lekko stężałą piankę agrestową , wstawić do lodówki. Później zalać to półpłynną galaretką wiśniową, a na koniec pianką
pomarańczową. nakryć kolejnym płatem wafla. Wstawić do lodówki, aż dokładnie masa stężeje. - Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!