Menu Zamknij

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki:
  •  0.5 kg mięsa mielonego
  •  ok.2 szklanki bulionu
  •  1 jajko
  •  1 cebula
  •  sól.pieprz
  •  bułka tarta do panierki
  •  olej
  •  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i 2 łyżeczki ketchupu,lub gotowy sos pomidorowy
  •  2 listki laurowe i 3 ziarenka ziele ang.
 Wykonanie:
Mięso doprawiamy solą,pieprzem.Szatkujemy cebulę,dodajemy do mięsa, a na koniec jajko .Wyrabiamy masę.Formujemy pulpeciki,obtaczamy w tartej bułce i rumienimy na oleju.Do pulpetów wlewamy bulion,powinny być zanurzone.Dodajemy liść laurowy i ziele ang.Gotujemy ok.20 minut.Następnie dodajemy koncentrat z ketchupem,chwilę gotując.Sos zagęszczamy mąka,można dodać troszkę śmietany.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *