Składniki:
1 pierś z kurczaka
przyprawa do gyrosa
5 ogórkow konserwowych
2 cebule
puszka kukurydzy
papryka czerwona
kapusta pekińska
majonez
śmietana kwaśna 18%
ketchup
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Wykonanie;
Pierś pokroić w kosteczkę,posypać przyprawą do gyrosa ,odstawić na 15 minut, Następnie smażyć na oliwie do zrumienienia. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę.Ogórki i paprykę również siekamy ,kukurydzę odsączamy.Kapustę szatkujemy dość drobno.Do miski wkładamy upieczoną pierś, .ogorki ,cebulkę,kukurydzę,paprykę i na koniec kapustę. 5 łyżek majonezu łączymy z 4 łyżkami śmietany .Każdą warstwę przekładamy sosem majonez – śmietana, i ketchupem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Prosto a jakże smacznie 🙂 Coś czuję, że ją w andrzejkową noc zrobię 😛 Zapraszam też do spróbowania mojego przepisu 🙂 http://salatkagyros.pl