Menu Zamknij

Mizeria na obiad


Składniki:

  • 4 średnie ogórki
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 ml. śmietanki słodkiej
  • trochę koperku
  • jedna łyżka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • odrobina pieprzu

Wykonanie;
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki .Dodać sól wymieszać i odstawić na 15 minut.Po tym czasie odcisnąć wodę,którą puszczą.Do  drugiej miseczki wlewamy śmietankę,dodajemy 1 łyżkę octu , 1 łyżeczkę cukru i odrobinę pieprzu.Przełożyć odciśnięte ogórki do śmietany ,posypać koperkiem.(Nie miałam koperku,dodałam pietruszkę,ale z koperkiem są o wiele smaczniejsze)

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *