Menu Zamknij

Rolmopsy z ogórkiem i papryką

 

Składniki;
0,5 kg płatów śledziowych
3 ogórki kiszone
połowa papryki
1 cebula
musztarda


marynata;
2 szklanki wody
pół szklanki octu
pół płaskiej łyżeczki soli
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżka oleju
3 ziarenka ziela ang
3 listki laurowe
cebula


Wykonanie
Filety moczymy w wodzie ok 4 godz.Najlepiej wodę zmieniać kilkakrotnie.Osuszyć ręcznikiem kuchennym.Każdy płat smarujemy od środka musztardą.Nakładamy po kawałeczku ogórka ,cebulki i papryki.Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczką.Z wody,octu ,cukru i przypraw gotujemy zalewę,Po zagotowaniu dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.W słoju układamy ciasno rolmopsy i zalewamy ostudzoną marynatą.Odstawiamy w chłodne miejsce.Po ok 2 dniach są dobre.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *