Menu Zamknij

Śledź po japońsku na sałatce


Składniki;

  • 2 płaty śledziowe
  • połowę puszki groszku konserwowego
  • 3 ogórki kiszone
  • połowa cebuli
  • kawałek pora
  • 1 jabłko
  • 3 jajka
  • majonez
  • pieprz,sól

Wykonanie;
Ogórki,jabłko,cebulkę i por kroimy w kosteczkę.Groszek odsączamy .Wszystko przekładamy do miski.Dodajemy pieprz,odrobinę soli i majonez .Mieszamy.Wykładamy sałatkę na półmisek.Ugotowane jajka kroimy na pół.Na sałatkę kładziemy połówki jajek.Smarujemy troszkę majonezem ,a na jajko po kawałku śledzia .Dekorujemy np pietruszką,ogórkiem lub cytryną.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *