Lubicie naleśniki? Jeśli tak, to polecam Wam wypróbować innych naleśników niż takie tradycyjne. Naleśniki budyniowe na pewno przypadną Wam do gustu i wprowadzicie je na stałe do swojego menu. Polecam podawać je z twarogiem lub dżemem.
Składniki:
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 3 czubate łyżki mąki pszennej
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju rzepakowego do ciasta + trochę oleju do smażenia naleśników
- 2 szklanki mleka (po 200ml)
Wykonanie:
- Jajka zmiksować z solą i cukrem, następnie dodać mleko, olej, mąkę pszenną oraz przesiany proszek budyniowy. Całość zmiksować do połączenia się składników.
- Rozgrzać olej na patelni i smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Zrobiłam je dzisiaj (15.10.2016), ciasto z podanych składników było jednak zbyt rzadkie i miałam problem z ich usmażeniem. Po dodaniu dodatkowo 3/4 szklanki mąki smażyły się idealnie. Są przepyszne. Polecam
Kiedyś już próbowałam zrobić naleśniki z dodatkiem proszku budyniowego, ale niestety przywarły do patelni…czy wiesz może dlaczego? Twoje wyglądają perfekcyjnie 🙂