Menu Zamknij

Roladki z tortilli z szynką i warzywami

Roladki z tortilli z szynką i warzywami to  pomysł na szybką i smaczną przekąskę .Można serwować ją na każdą domową imprezkę, a przygotowanie jej jest naprawdę bardzo proste.
 
 
Składniki:
 
  • 4 placki tortilli
  • łyżka majonezu
  • serek śmietankowy smakowy (ja użyłam z cebulka i szczypiorkiem- almette)
  • kilka plastrów sera
  • połowę papryki czerwonej
  • kilka plastrów szynki
  • 8 listków sałaty
  • połowę ogórka świeżego
 
Wykonanie:
 
1. Do miseczki wkładamy serek śmietankowy i mieszamy go z majonezem .Powstaje sos .
2. Każdy placek tortilli smarujemy sosem.(1 łyżka  na placek)
3 .Następnie rozkładamy ser i szynkę na całość tortilli Natomiast sałatę ,ogórki i paprykę układamy na jednej połówce tortilli.
4. Zwijamy całość od strony sałaty w roladę Należy zawijać dość ciasno, aby lepiej się wszystko trzymało.
5. Każdą roladę z osobna owijamy folia spożywczą i odkładamy na minimum 1 godz. do lodówki.
6. Po tym czasie kroimy roladę w paski o szer. 3 cm.Tak gotowe roladki możemy podawać jako zakąski. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *