Mieszanka warzyw z jajkiem to bardzo smaczna i prosta potrawa na każdą okazję. Robi się ją bardzo szybko i smacznie smakuje .Jest dobrym pomysłem dla wszystkich osób ,którzy chcą jeść więcej surowych warzyw. Bardzo ładnie komponuje się również na świątecznym stole.
Składniki:
- 3 jajka (w tym jedno do dekoracjii
- 1 ogórek zielony
- 3 rzodkiewki
- 2 pomidory
- trochę groszku konserwowego(niekoniecznie)
- szczypiorek
- 1 łyżka majonezu+1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
- 4 pomidorki koktailowe
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać skorupkę. Pokroić w większą kostkę. Jedno zostawić do dekoracji. Ogórka i pomidory również pokroić w kostkę. Rzodkiewki pociąć w plasterki .Pomidorki koktajlowe przeciąć na połówki. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski osolić i popieprzyć do smaku .Majonez połączyć z jogurtem dodać do warzyw delikatnie wymieszać .Sałatkę można udekorować sałatą, i posypanym szczypiorkiem. Smacznego.