Sałatka warstwowa z mięsem, warzywami prażoną cebulką. Bardzo prosta, pyszna i efektowna. Idealna na przyjęcia i święta. Z pewnością zrobi wrażenie na gościach.
Składniki:
- puszka kukurydzy konserwowej
- podwójna pierś z kurczaka
- mała kapusta pekińska
- ogórki konserwowe
- prażona cebulka (dostępna w Biedronce)
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu
- olej, sól, pieprz
Wykonanie:
Szatkujemy kapustę, układamy ją na spodzie naczynia. Smarujemy ketchupem. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę. Kurczaka kroimy w kostkę. Solimy,pieprzymy do smaku.Smażymy do zrumienienia na głębokim oleju. Po przestudzeniu mięso delikatnie wykładamy na kukurydzę. Ogórki konserwowe również kroimy w małą kostkę i wykładamy na kurczaka. Smarujemy 2 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy dość obficie prażoną cebulką. Smacznego.