Menu Zamknij

Szybki obiadek z mortadelą

Smażona mortadela w panierce a`la kotlety to moje wspomnienia z dzieciństwa. Moja rodzinka bardzo lub , a dla mnie to tani i szybki obiadek. Można podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką

Składniki:

  • 6 plastrów mortadeli
  • 1 jajko
  • mąka 
  • bułka tarta
  • pieprz i papryka słodka 
  • olej do smażenia
 
Wykonanie:
  1. Plastry mortadeli posypać odrobiną pieprzu i papryką
  2. surowe jajko rozbełtać
  3. Mortadelę obtoczyć w mące ,potem w jajku a na koniec w bułce tartej
  4. Na patelni rozgrzać olej .układać mortadelę i piec z obu stron na mniejszym ogniu do uzyskania rumianego koloru.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *