Menu Zamknij

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną papryką


Bardzo smaczna i łatwa w przyrządzeniu. Lekka sałatka z tuńczykiem i chrupiącą papryką bardzo dobrze sprawdza się jako zakąska na domowych przyjęciach. Warto przygotować ją szybciej, aby smaki się przegryzły. Polecam wielbicielom sałatek z tuńczykiem.


Sałatka z tuńczykiem składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g ryżu
  • 2 jajka rozmiar M
  • 4 czubate łyżki groszku konserwowego
  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 czubate łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z tuńczykiem przepis:

  1. Ryż ugotować. Odstawić. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.
  2. Jajka ugotować, Pokroić w kostkę.
  3. Kukurydzę i groszek również odsączyć z zalewy.
  4. Mozzarelle zetrzeć na  tarce o dużych oczkach.
  5. Paprykę pokroić w kostkę.
  6. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać majonez i wszystko razem wymieszać. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *