Bardzo smaczna i łatwa w przyrządzeniu. Lekka sałatka z tuńczykiem i chrupiącą papryką bardzo dobrze sprawdza się jako zakąska na domowych przyjęciach. Warto przygotować ją szybciej, aby smaki się przegryzły. Polecam wielbicielom sałatek z tuńczykiem.
Sałatka z tuńczykiem składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 czerwona papryka
- 100 g ryżu
- 2 jajka rozmiar M
- 4 czubate łyżki groszku konserwowego
- 1 kulka mozzarelli
- 4 czubate łyżki kukurydzy konserwowej
- 3 czubate łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sałatka z tuńczykiem przepis:
- Ryż ugotować. Odstawić. Tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem.
- Jajka ugotować, Pokroić w kostkę.
- Kukurydzę i groszek również odsączyć z zalewy.
- Mozzarelle zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Paprykę pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski. Doprawić pieprzem i solą. Na koniec dodać majonez i wszystko razem wymieszać. Smacznego.