Najprostsze i najszybsze ciasteczka, jakie kiedykolwiek robiłam. Prościutkie w wykonaniu a zarazem bardzo smaczne. Wystarczą tylko 3 składniki. Pyszne,efektowne, takie na – raz. Ciasteczka francuskie z kawałkami czekolady to doskonały pomysł na lekką przekąskę lub szybki deserek do kawy. Zachęcam do wypróbowania.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 16 kosteczek czekolady mlecznej
- cukier puder do posypania
Wykonanie:
- Rozwijamy gotowy płat ciasta francuskiego. Ciasto dzielimy na 2 części.
- Jeden płat ciasta dzielimy delikatnie na 16 kwadracików. Układamy na nich po kosteczce czekolady,w takich odstępach by potem można było swobodnie skleić i rozciąć.
- Przykrywamy drugim płatem,pozbywając się powietrza i dociskamy brzegi każdego ciasteczka.
- Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
- Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.