Pasta jajeczna – przepyszna w smaku. Doskonała do kanapek i nie tylko. Wzbogacona siekanym świeżym szczypiorkiem. Pierwszy raz jadłam u mojej córki i powiem wam szczerze, zachwyciła mnie swoją delikatnością i ładnym kolorem. Poza tym bardzo szybko ją się wykonuje. Pastą jajeczną można również nadziewać jajka wielkanocne, a szczypiorkiem przyozdobić. Zachęcam do wypróbowania prostego przepisu.
Jajka faszerowane składniki:
- majonez 2 łyżki
- jajka – 4 sztuki
- trochę szczypiorku do smaku
- musztarda delikatesowa – 1 łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
jajka faszerowane – przepis:
- Jajka gotujemy na twardo. Wkładamy do zimnej wody i od zagotowania gotujemy 8 minut. Tak gotowane jajka wychodzą idealne.
- Po ugotowaniu zalać jajka zimną wodą, lekko obstukać skorupki i jeszcze zostawić je w wodzie na 2 minuty.
- Ugotowane jajka pokroić w większą kostkę. przełożyć do miseczki. Dołożyć 2 łyżki majonezu, jedną łyżeczkę musztardy oraz sól i pieprz do smaku.
- Następnie dodać świeży siekany szczypiorek. Dla urozmaicenia można dodać do smaku swoje ulubione zioła.Taką pastę można nakładać na kanapki, bułeczki, a także nadziewać połówki jajek.
ą