Menu Zamknij

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna – przepyszna w smaku. Doskonała do kanapek i nie tylko. Wzbogacona siekanym świeżym szczypiorkiem. Pierwszy raz jadłam u mojej córki i powiem wam szczerze, zachwyciła mnie swoją delikatnością i ładnym kolorem. Poza tym bardzo szybko ją się wykonuje. Pastą jajeczną można również nadziewać jajka wielkanocne, a szczypiorkiem przyozdobić. Zachęcam do wypróbowania prostego przepisu.

Jajka faszerowane składniki:

  • majonez 2 łyżki
  • jajka – 4 sztuki
  • trochę szczypiorku do smaku
  • musztarda delikatesowa – 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku

jajka faszerowane – przepis:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Wkładamy do zimnej wody i od zagotowania gotujemy 8 minut. Tak gotowane jajka wychodzą idealne.
  2. Po ugotowaniu zalać jajka zimną wodą, lekko obstukać skorupki i jeszcze zostawić je w wodzie na 2 minuty.
  3. Ugotowane jajka pokroić w większą kostkę. przełożyć do miseczki. Dołożyć 2 łyżki majonezu, jedną łyżeczkę musztardy oraz sól i pieprz do smaku.
  4. Następnie dodać świeży siekany szczypiorek. Dla urozmaicenia można dodać do smaku swoje ulubione zioła.Taką pastę można nakładać na kanapki, bułeczki, a także nadziewać połówki jajek.

ą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *