{wp_ad_camp_1]
Sernik z mlekiem skondensowanym – dla smakoszy serniczków i nie tylko. Bardzo delikatny i puszysty, dotykający podniebienia sam rozpływa się w ustach. Prościutki w wykonaniu, a jaki smaczny. Potrzeba tylko kilku składników. Koniecznie wypróbujcie mój przepis, gwarantuję ,że to nie będzie wasz ostatni raz.
Sernik z mlekiem skondensowanym – składniki:
- 1 kg twarogu z wiaderka 3 – krotnie mielonego
- puszka mleka skondensowanego słodkiego
- 2 budynie śmietankowe bez dodatku cukru
- cukier puder do posypania
- 6 jajek rozmiar M
Sernik z mlekiem skondensowanym- sposób wykonania:
- Przygotowanie ciasta zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka za pomocą miksera ubić na sztywno i odstawić na bok.
- Przygotowujemy miskę, do której wkładamy całą zawartość twarogu z wiaderka, dodajemy żółtka, 2 budynie bez cukru i wlewamy mleko skondensowane z puszki. Całość dokładnie mieszamy. Po tym czasie dodajemy ubite białka i leciutko mieszamy tylko do momentu, aż się połączą wszystkie składniki.
- Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26 cm i dno wykładamy ją papierem do pieczenia. Natomiast boki lekko smarujemy masłem i również obklejamy papierem do pieczenia.( wycinamy z papieru paski )
- Do przygotowanej tortownicy przelewamy ciasto, i delikatnie równo je rozprowadzamy.
- Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C ( bez termoobiegu ) i pieczemy sernik 40 minut. Po tym czasie należy zmniejszyć moc piekarnika do 140st, C i piec jeszcze sernik przez około 45 – 50 minut.
- Po upieczeniu uchylamy trochę drzwi piekarnika i pozostawiamy w piekarniku jeszcze 15 minut.
- Po 15 minutach wyjmujemy ciasto. Czekamy do ostudzenia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.