Menu Zamknij

Imprezowe roladki z szynki

Roladki z szynki to kolejna propozycja na super smaczną przekąskę. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników i parę chwili, aby zrobić naprawdę pyszne danie. Ta przekąska świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, domówce a także na śniadanie i kolację. Zapraszam do wypróbowania.

Imprezowe roladki z szynki – składniki:

  • 6 podłużnych plastrów szynki konserwowej
  • 4 jajka rozmiar L
  • okolo 60 g sera żółtego
  • połowa mniejszej papryki czerwonej
  • trochę szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu ( ja dałam chrzan śmietankowy)
  • odrobina soli i pieprzu mielonego do smaku

Imprezowe roladki z szynki – wykonanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i drobno siekamy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  3. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
  4. Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość cienkie paseczki po długości.
  5. Posiekane jajka przekladamy do miseczki. Dodajemy majonez chrzan, starty ser, szczypiorek. Do całości dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku. Mieszamy.
  6. Na każdy plaster szynki wykladamy przygotowany farsz. Na farsz kładziemy wzdłuż po 2 paski papryki czerwonej. Nastepnie szynkę z farszem i papryką zwijamy na rolady. Roladki tez można przekroić na połowę. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *