Roladki z szynki to kolejna propozycja na super smaczną przekąskę. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników i parę chwili, aby zrobić naprawdę pyszne danie. Ta przekąska świetnie sprawdzi się na każdej uroczystości, domówce a także na śniadanie i kolację. Zapraszam do wypróbowania.
Imprezowe roladki z szynki – składniki:
- 6 podłużnych plastrów szynki konserwowej
- 4 jajka rozmiar L
- okolo 60 g sera żółtego
- połowa mniejszej papryki czerwonej
- trochę szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu ( ja dałam chrzan śmietankowy)
- odrobina soli i pieprzu mielonego do smaku
Imprezowe roladki z szynki – wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki i drobno siekamy lub ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
- Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
- Paprykę oczyszczamy i kroimy w dość cienkie paseczki po długości.
- Posiekane jajka przekladamy do miseczki. Dodajemy majonez chrzan, starty ser, szczypiorek. Do całości dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku. Mieszamy.
- Na każdy plaster szynki wykladamy przygotowany farsz. Na farsz kładziemy wzdłuż po 2 paski papryki czerwonej. Nastepnie szynkę z farszem i papryką zwijamy na rolady. Roladki tez można przekroić na połowę. Smacznego.