Menu Zamknij

Bułeczki nadziewane z piekarnika

Nadziewane bułeczki to pyszna przystawka ze składników łatwo dostępnych i niedrogich. Mimo swojej prostoty są mega smaczne, aż chce się więcej. Zapiekane nadzienie daje chrupiacym bułeczkom naprawdę niesamowity posmak. Bułeczki idealnie sprawdzą się na smaczne śniadanie, kolację a także na różnych spotkaniach ze znajomymi. Zaprasza do skorzystania z przepisu.

Bułeczki nadziewane składniki:

  • 1 średnia papryka czerwona
  • połowę średniej papryki żółtej
  • 5 bułeczek
  • szczypiorek
  • 4 jajka
  • 3 plasterki ulubionej szynki
  • pół cebulki
  • 40 g żółtego sera
  • sól i pieprz do smaku

Bułeczki nadziewane – sposób wykonania:

  1. Jajka trzepiemy w miseczce jak na jajecznicę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Obie papryki kroimy w kosteczkę.
  3. Szczypiorek drobno siekamy
  4. Cebulke również drobno siekamy.
  5. Szyneczkę kroimy w małe kawałeczki
  6. Ser ścieramy na tarce
  7. Pokrojone składniki dodajemy do miski z roztrzepanymi jajkami i dokładnie mieszamy. Można doprawić jeszcze solą i pieprzem.
  8. Odkrajamy górę w bułce i wydrążamy mięciutkie wnętrze.
  9. Do każdej wydrążonej bułeczki nakładamy obficie przygotowany farsz.
  10. Przykrywamy bułeczki odciętą górą.
  11. Zapiekamy w piekarniku w 180. C przez około 15 minut. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *