Nadziewane bułeczki to pyszna przystawka ze składników łatwo dostępnych i niedrogich. Mimo swojej prostoty są mega smaczne, aż chce się więcej. Zapiekane nadzienie daje chrupiacym bułeczkom naprawdę niesamowity posmak. Bułeczki idealnie sprawdzą się na smaczne śniadanie, kolację a także na różnych spotkaniach ze znajomymi. Zaprasza do skorzystania z przepisu.
Bułeczki nadziewane składniki:
- 1 średnia papryka czerwona
- połowę średniej papryki żółtej
- 5 bułeczek
- szczypiorek
- 4 jajka
- 3 plasterki ulubionej szynki
- pół cebulki
- 40 g żółtego sera
- sól i pieprz do smaku
Bułeczki nadziewane – sposób wykonania:
- Jajka trzepiemy w miseczce jak na jajecznicę. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Obie papryki kroimy w kosteczkę.
- Szczypiorek drobno siekamy
- Cebulke również drobno siekamy.
- Szyneczkę kroimy w małe kawałeczki
- Ser ścieramy na tarce
- Pokrojone składniki dodajemy do miski z roztrzepanymi jajkami i dokładnie mieszamy. Można doprawić jeszcze solą i pieprzem.
- Odkrajamy górę w bułce i wydrążamy mięciutkie wnętrze.
- Do każdej wydrążonej bułeczki nakładamy obficie przygotowany farsz.
- Przykrywamy bułeczki odciętą górą.
- Zapiekamy w piekarniku w 180. C przez około 15 minut. Smacznego.