Przepyszna pasta z tuńczykiem i warzywami. Idealnie urozmaici smak codziennych kanapek na śniadanie, do szkoły lub kolację. Pasta jest smaczna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Wypróbujcie sami.
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 4 ogórki konserwowe
- 3 ugotowane jajka na twardo
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- szczypta soli i pieprzu
Wykonanie:
- Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
- Ogórki konserwowe kroimy w małą kosteczkę.
- Z papryki usuwamy gniazda i również kroimy w małą kosteczkę.
- Jajka kroimy w kostkę.
- Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce dodajemy jogurt i majonez. Na koniec dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy.
- Ja posypałam kanapki odrobiną szczypiorku. Smacznego.