Menu Zamknij

Pasta z tuńczykiem

Przepyszna pasta z tuńczykiem i warzywami. Idealnie urozmaici smak codziennych kanapek na śniadanie, do szkoły lub kolację. Pasta jest smaczna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Wypróbujcie sami.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 ugotowane jajka na twardo
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli i pieprzu

Wykonanie:

  1. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
  2. Ogórki konserwowe kroimy w małą kosteczkę.
  3. Z papryki usuwamy gniazda i również kroimy w małą kosteczkę.
  4. Jajka kroimy w kostkę.
  5. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce dodajemy jogurt i majonez. Na koniec dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Całość mieszamy.
  6. Ja posypałam kanapki odrobiną szczypiorku. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *