Menu Zamknij

Tortellini w sosie śmietankowym

Tortellini w sosie śmietankowym to idealny, ekspresowy i pożywny obiadek dla całej rodzinki. Danie smaczne i dość proste. Uwielbiam proste posiłki, dlatego też makaron zagościł w moim menu na stałe. Zapraszam do wypróbowania.

Składniki:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
  • 450 g mrożonego szpinaku ( liście)
  • 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu-
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Tortellini gotujemy w solonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu.
  2. Przygotowujemy patelnie i podsmażamy czosnek na oleju. ( tak około 30 sekund)
  3. Następnie do patelni dorzucamy szpinak i smażymy razem tak długo, aż się rozmrozi. Wówczas dodajemy mascarpone i bulion. Mieszamy.
  4. Czekamy chwilę aż woda nieco odparuje. Dodajemy makaron tortellini.
  5. Dusimy około 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *