Poznaj najlepszy przepis na delikatne i soczyste kotleciki pachnące koperkiem, które stanowią świetny obiadek dla całej rodzinki. Szczerze mówię, Ze zasmakują każdemu.
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- cebula
- natka koperku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Wykonanie:
- Filet z piersi kurczaka siekamy w drobną kosteczkę.
- Cebulę również drobniutką kosteczkę. Posiekaną przekładamy do mięsa i mieszamy.
- Kolejno dodajemy majonez, jajko, mąkę oraz poszatkowany koperek. Doprawiamy mięso solą i pieprzem. Ponownie mieszamy.
- Mięso przekładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego.