Menu Zamknij

Kotleciki koperkowe

Poznaj najlepszy przepis na delikatne i soczyste kotleciki pachnące koperkiem, które stanowią świetny obiadek dla całej rodzinki. Szczerze mówię, Ze zasmakują każdemu.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • cebula
  • natka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Wykonanie:

  1. Filet z piersi kurczaka siekamy w drobną kosteczkę.
  2. Cebulę również drobniutką kosteczkę. Posiekaną przekładamy do mięsa i mieszamy.
  3. Kolejno dodajemy majonez, jajko, mąkę oraz poszatkowany koperek. Doprawiamy mięso solą i pieprzem. Ponownie mieszamy.
  4. Mięso przekładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie formujemy kotleciki i smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *