Menu Zamknij

Roladki z tortilli w prażonej cebulce

Roladki z tortilli to fajny pomysł na smaczną i szybką przekąskę Te małe wrapy można serwować na każdej domowej imprezce. Takie roladki na pewno zasmakują każdemu. Prażona cebulka nadaje nadaje roladkom cudownego smaku. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu.

Składniki:

  • 1 tortilla ( u mnie pełnoziarnista, ale można użyć zwykłej pszennej)
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 2-3 liście sałaty lodowej
  • 100 g serka śmietankowego ze szczypiorkiem np. ( Delikate, Almette, Na Turek )
  • 3 plastry żółtego sera
  • 5 cienkich kabanosów
  • 2 garście prażonej cebulki

Wykonanie:

  1. Z podanych składników wyszło 7 roladek.
  2. Paprykę kroimy w paseczki.
  3. Tortillę rozkładamy i smarujemy połową serka śmietankowego.
  4. Na serek kładziemy liście sałaty. Następnie plastry sera. Na ser pokrojoną paprykę i kabanosy.
  5. Całość zawijamy w rulon. Zawiniętą owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 30-60 minut do lodówki, celem schłodzenia.
  6. Po tym czasie tortillę rozwijamy z folii i cały wierzch smarujemy serkiem.
  7. Następnie otaczamy w prażonej cebulce.
  8. Ja robię to tak: Na folii spożywczej posypuję równomiernie cebulkę. Wierzch tortilli smaruję serkiem śmietankowym i roluję posmarowaną część w dół. Następnie smaruję resztę tortilli serkiem i ponownie roluję po cebulce. Dzięki temu cała jest otoczona w cebulce.
  9. Przygotowaną tortillę kroimy na kawałki o szerokości 2-3 cm.
  10. Z tych składników wyszło mi 7 roladek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *