Menu Zamknij

Roladki / krokiety z szynką, serem i chlebem tostowym

Roladki z serem i szynką to idealny pomysł na ciepłą przekąskę imprezową ,obiad lub kolację. Mimo swej prostoty wykonania roladki pysznie smakują. Polecam podanie z sosem czosnkowym lub majonezowym

Składniki:
  • 6 plastrów sera tostowego
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 6 plastrów szynki
  • 2 jajka do panierki
  • sól , pieprz, papryka słodka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

 



Wykonanie:

  1. Z kromek chleba tostowego odciąć skórki, a miąższ cieniutko rozwałkować. 
  2. Każdą kromeczkę chleba posmarować cienko ketchupem. Następnie położyć po plastrze sera i szynki. Zwinąć dość ciasno w roladki.
  3. Rozbełtać jajo z pieprzem, solą i papryką.
  4. Każdą roladkę moczyć w jajku a następnie w bułce tartej.
  5. Smażyć na oleju z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *