Roladki z serem i szynką to idealny pomysł na ciepłą przekąskę imprezową ,obiad lub kolację. Mimo swej prostoty wykonania roladki pysznie smakują. Polecam podanie z sosem czosnkowym lub majonezowym.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Składniki:
- 6 plastrów sera tostowego
- 6 plastrów sera żółtego
- 6 plastrów szynki
- 2 jajka do panierki
- sól , pieprz, papryka słodka
- bułka tarta
- olej do smażenia
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Wykonanie:
- Z kromek chleba tostowego odciąć skórki, a miąższ cieniutko rozwałkować.
- Każdą kromeczkę chleba posmarować cienko ketchupem. Następnie położyć po plastrze sera i szynki. Zwinąć dość ciasno w roladki.
- Rozbełtać jajo z pieprzem, solą i papryką.
- Każdą roladkę moczyć w jajku a następnie w bułce tartej.
- Smażyć na oleju z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});