Rumsztyk z cebulką to smakowity, aromatyczny kotlecik z mięska siekanego. Moja rodzinka uwielbia z biodrówki. Poznajcie mój przepis na to proste i powalające smakiem danie. Serdecznie polecam.
Rumsztyk wieprzowy – składniki
- 0,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie biodrówka)
- 1 jajko
- 2 cebule
- Sól ,pieprz do smaku ,papryka słodka
- olej do smażenia
Rumsztyk wieprzowy – wykonanie:
- Mięso drobno posiekać. Dodać pieprz ,sól , jajko.
- Dobrze wyrobić. Formować niezbyt duże , okrągłe kotleciki. Raczej bardziej płaskie ,żeby środek się dobrze wypiekł.
- Smażyć z obu stron na rumiano .(na małym ogniu)
- Na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulkę pokrojoną w plastry ,dodając do niej sól, pieprz i odrobinę papryki
- Na usmażone rumsztyki nałożyć cebulkę Podawać z ziemniaczkami ,frytkami i ulubioną surówką. .
Rumsztyk
Rumsztyk wieprzowy to wspaniała propozycja na pyszny obiadek. Przepis nie jest trudny, a efekt końcowy uderza w podniebienia. Rumsztyk z cebulą zasmakuje każdemu. U mnie to danie serwuję w niedzielę. Mój zięć bardzo uwielbia. Do tego podaję mizerię z ogórków. Smakuje obłędnie. Wypróbujcie, a na pewno nie będzie to Wasz ostatni raz.
bardzo lubię takie dania:)