Menu Zamknij

Rumsztyk wieprzowy z cebulką

Rumsztyk z cebulką to smakowity, aromatyczny kotlecik z mięska siekanego. Moja rodzinka uwielbia z biodrówki. Poznajcie mój przepis na to proste i powalające smakiem danie. Serdecznie polecam.

 

Rumsztyk wieprzowy – składniki

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego (u mnie biodrówka)
  • 1 jajko
  • 2 cebule 
  • Sól ,pieprz do smaku ,papryka słodka
  • olej do smażenia

Rumsztyk wieprzowy – wykonanie:

  1. Mięso drobno posiekać. Dodać pieprz ,sól , jajko.
  2. Dobrze wyrobić. Formować niezbyt duże , okrągłe kotleciki. Raczej bardziej płaskie ,żeby środek się dobrze wypiekł.
  3. Smażyć z obu stron na rumiano .(na małym ogniu)
  4. Na pozostałym tłuszczu usmażyć cebulkę pokrojoną w plastry ,dodając do niej sól, pieprz i odrobinę papryki
  5. Na usmażone rumsztyki nałożyć cebulkę Podawać z ziemniaczkami ,frytkami i ulubioną surówką. .

Rumsztyk

Rumsztyk wieprzowy to wspaniała propozycja na pyszny obiadek. Przepis nie jest trudny, a efekt końcowy uderza w podniebienia. Rumsztyk z cebulą zasmakuje każdemu. U mnie to danie serwuję w niedzielę. Mój zięć bardzo uwielbia. Do tego podaję mizerię z ogórków. Smakuje obłędnie. Wypróbujcie, a na pewno nie będzie to Wasz ostatni raz.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *