Racuszki jogurtowe z budyniem – idealny początek dnia. Zdrowe – dające mnóstwo energii. Niesamowicie smaczne. Delikatne i bardzo puszyste jak puch. Lekko słodkie i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka chwil, by cieszyć się pełnowartościowym posiłkiem na śniadanie lub podwieczorek. Dzieci takie racuszki uwielbiają. Zapraszam do wypróbowania przepisu.
Racuszki jogurtowe z budyniem – składniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka jogurtu naturalnego zwykłego
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 banan
Racuszki jogurtowe – sposób wykonania:
- Do miski wlewamy jogurt, dodajemy jajka i cukier. Mieszamy dość energicznie,aby składniki się połączyły.
- Przesiewamy mąkę z budyniem i proszkiem. Wsypujemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy.
- Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i nakładamy ciasto.
- Smażymy na rumiano.
- Racuszki formujemy nie za grube, aby się dopiekły w środku.
- Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Podajemy z bananem.
- Smacznego.