Menu Zamknij

Racuszki jogurtowe z budyniem

Racuszki jogurtowe z budyniem – idealny początek dnia. Zdrowe – dające mnóstwo energii. Niesamowicie smaczne. Delikatne i bardzo puszyste jak puch. Lekko słodkie i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka chwil, by cieszyć się pełnowartościowym posiłkiem na śniadanie lub podwieczorek. Dzieci takie racuszki uwielbiają. Zapraszam do wypróbowania przepisu.

Racuszki jogurtowe z budyniem – składniki:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego zwykłego
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 banan

Racuszki jogurtowe – sposób wykonania:

  1. Do miski wlewamy jogurt, dodajemy jajka i cukier. Mieszamy dość energicznie,aby składniki się połączyły.
  2. Przesiewamy mąkę z budyniem i proszkiem. Wsypujemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy.
  3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i nakładamy ciasto.
  4. Smażymy na rumiano.
  5. Racuszki formujemy nie za grube, aby się dopiekły w środku.
  6. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Podajemy z bananem.
  7. Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *