Menu Zamknij

Chrupiace gofry

Pyszne chrupiące gofry – smaczniejsze niż w niejednej budce! 😉

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
  • 2 jajka, żółtka oddzielone od białek

 

Sposób przygotowania:

  1. Gofrownicę rozgrzać, wysmarować olejem.
  2. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
  3. Piec w gofrownicy przez około 3-4 minuty.
  4. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *