Menu Zamknij

Leczo z parówkami

Leczo z parówkami – leczo jest szybkie w przygotowaniu , a co najważniejsze, można, a nawet należy go zrobić dzień wcześniej ,a przed podaniem tylko podgrzać.

Składniki:
1 słoik papryki konserwowej
1 cebula
1/2 kg pieczarek
mały koncentrat pomidorowy
woda
cukier
olej roślinny
przyprawy (papryka słodka i ostra, sól, pieprz, zioła)
ogórki konserwowe
1/2 kg parówek (lub kiełbasa)

Wykonanie:
Parówki pokroić w ukośne plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu. Cebulę pokroić w półkrążki, podsmażyć na pozostałym tłuszczu na złoty kolor.
Przecier pomidorowy rozpuścić w wodzie, dodać do usmażonej cebuli, chwilę pogotować .
Do dużego garnka dać cebulę, pieczarki i parówki razem zagotować, dodać paprykę pokrojoną w paseczki,podlać troszkę wodą , doprawić do smaku na pikantnie, chwilę pogotować.
Najlepsze jest na drugi dzień . Podawać z chlebem lub białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *