Menu Zamknij

Maślaki marynowane w zalewie octowej

Składniki;
maślaczki
cebulka
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liście laurowe
gorczyca
sól
Zalewa;
3 szklanki wody
1 szklanka octu
2 łyżki cukru

Wykonanie;
Maślaczki obrać ze skórki.Gotować  w dość słonej wodzie ok 10 minut od wrzenia.Odcedzić.Z wody octu i cukru ugotować zalewę.Przestudzić.Do każdego słoiczka wkładać maślaczki 1/4 łyżeczki gorczycy,po 2 ziarenka ziela ang.,2 ziarenka pieprzu ,kawałek listka laurowego i mały kawałek cebulki.Zalać zalewą i gotować ok.15 min.od wrzenia.

3 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *