Menu Zamknij

Drobiowe poduszki -pychota

Poduszki z piersi kurczaka nadziewane serem i farszem pieczarkowym to świetny pomysł na niedzielny obiad .Przepis jest bardzo łatwy, sprawdzony i fantastycznie smakuje.

  Składniki:

  • 1 cały filet z piersi kurczaka (z jednej piersi wyszło mi 6 ładnych porcji)
  • 8 pieczarek 
  • 1 cebula 
  • parę plasterków sera 
  • 2 jajka 
  • 50 ml mleka
  • bułka tarta do panierki 
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
 
Wykonanie:
  1. Pieczarki i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
  2. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Cała pierś przecinamy na pół. Każdą połówkę dzielimy na 3 części. Następnie każdy kawałek ostrożnie rozcinamy nożem wzdłuż , tak aby powstała kieszonka.
  4. Do każdej kieszonki wkładamy trochę sera i farszu.
  5. Zamykamy ścianki kieszonek przewlekając przez nie wykałaczkę.
  6. Poduszki solimy ,pieprzymy,  obtaczamy w jajkach roztrzepanych z mlekiem ,a następnie w tartej bułce tartej.
  7. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia.
  8. Podajemy z ziemniaczkami ,frytkami i ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *