Poduszki z piersi kurczaka nadziewane serem i farszem pieczarkowym to świetny pomysł na niedzielny obiad .Przepis jest bardzo łatwy, sprawdzony i fantastycznie smakuje.
Składniki:
- 1 cały filet z piersi kurczaka (z jednej piersi wyszło mi 6 ładnych porcji)
- 8 pieczarek
- 1 cebula
- parę plasterków sera
- 2 jajka
- 50 ml mleka
- bułka tarta do panierki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie:
- Pieczarki i cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Cała pierś przecinamy na pół. Każdą połówkę dzielimy na 3 części. Następnie każdy kawałek ostrożnie rozcinamy nożem wzdłuż , tak aby powstała kieszonka.
- Do każdej kieszonki wkładamy trochę sera i farszu.
- Zamykamy ścianki kieszonek przewlekając przez nie wykałaczkę.
- Poduszki solimy ,pieprzymy, obtaczamy w jajkach roztrzepanych z mlekiem ,a następnie w tartej bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia.
- Podajemy z ziemniaczkami ,frytkami i ulubioną surówką.