Moją propozycją jest sałatka śledziowa z czerwoną fasolą. Bardzo smaczna, Szybko się przyrządza i równie szybko znika ze stołu. Wystarczy parę składników, by cieszyć się pysznym smakiem. Uniwersalna na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu.
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą- składniki:
- 5-6 filetów śledziowych ala matias w oleju-ok.460g po odsączeniu
- 5 ogórków konserwowych
- 3 ugotowane jajka na twardo
- 1 por średniej wielkości (biała częśći jasnozielona
- pół puszki czerwonej fasoli
- 2-3 czubate łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą -przepis:
- Sledzie wymoczyć. Można przyśpieszyć moczenie zmieniając wodę co jakiś czas. Kiedy smak będzie nam już odpowiadał należy pokroić śledzie w cienkie paski lub kostkę.
- Pora pokroić i pokroić w półtalarki, a następnie przelać wrzątkiem na sitku, aby zmiękł.
- Czerwoną fasolę dokładnie odsączyć i również na situ przelać wrzątkiem.
- Ogórki oraz jajka pokroić w kostkę.
- Wszystkie składniki przełożyć do miseczki dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać, Wstawić na około 30 minut do lodówki.