Roladki z tortilli z łososiem to fajny pomysł na smaczną i szybką przekąskę. Takie małe wrapy świetnie sprawdzają się na każdej uroczystości, domówce a nawet w pudełeczko do pracy. Zachęcam do wypróbowania.
Składniki:
- 1 pszenny placek tortilli o średnicy około 25 cm.
- 60 gram wędzonego łososia
- 3 czubate łyżeczki serka chrzanowego np. Almette lub Na Turek lub inne
- 1 duża garść mixu sałat
Wykonanie:
- Tortillę cienko smarujemy ulubionym serkiem chrzanowym.
- Równomiernie rozsypujemy mix sałat.
- Na wierzchu rozłożyć plastry wędzonego łososia.
- Placek tortilli zwijamy w dość ciasny rulon. Zwinięty placek owijamy szczelnie folią spożywczą lub aluminiową. Taki placek wkładamy do lodówki na 30 minut.
- Po tym czasie wyciągamy i delikatnie wyciągamy z folii.
- Przed podaniem kroimy w plastry o boku 2-3 cm.
- Z powyższych składników zrobiłam o 8 roladek.
